LOCATIE6

KOLONEL JOHNSONTUNNEL

De Kolonel Johnsontunnel is beter bekend als de fietstunnel Geusselt. 

In 2012 startte Avenue2 met de eerste voorbereidingen voor deze fiets- en voetgangerstunnel Geusselt, als toekomstige verbinding tussen de wijken Nazareth en Wyckerpoort-Noord.

Hij verdient een aparte vermelding, omdat hij een verbinding is die heel belangrijk is voor de bewoners van de wijken Wyckerpoort en Nazareth. Voor de start van het traject was er ook al een tunnel, maar die was eerder donker en gesloten. Dat zorgde voor een onveilig gevoel. Daarom hebben we tijdens het ontwerpproces beslist om er twee tunneltjes van te maken, zodat licht kan binnenvallen. De twee tunneltjes liggen in een rechte lijn zodat je er vanaf de straat en de huizen op de hoek helemaal doorheen kan kijken. Dat verbetert de veiligheid.

Bijzonder aan het tunneltje is dat het al heel vroeg aangelegd moest worden. Want het tunneltje moest open zijn voordat we de werkzaamheden aan de bovengelegen Viaductweg/Meerssenerweg konden aanpakken. Daar was immers geen ruimte om de fietsers tijdens de werkzaamheden om te leiden.

De bouw van dit nieuwe kunstwerk gebeurde in twee fasen: eerst werd gewerkt aan het noordelijke deel van de tunnel. In de loop van 2013 was daarna het zuidelijke deel aan de beurt. Op die manier kon het verkeer op de Viaductweg gewoon doorgaan en ervoeren weggebruikers zo min mogelijk overlast.
De Kolonel Johnsontunnel is ongeveer 50 meter lang en 3 meter hoog.

 

Tunneltje Beukenlaan

Ga rechtdoor richting de Limmelderweg

210

Sla linksaf richting Mariënwaard

280m

Ga rechtdoor op Mariënwaard

78m

Sla rechtsaf om op de Mariënwaard te blijven

140m

Weg vervolgen naar Meerssenerweg

350m

Sla linksaf richting Slotplein

280m

Weg vervolgen naar Slotplein

70m

Sla rechtsaf naar Kasteel Neubourgweg

250m

Sla linksaf naar Kasteel Wolfraathstraat

23m

Weg vervolgen naar Kasteel Hillenraadweg

650m

Kasteel Hillenraadweg draait naar links en wordt Kolonel Millerstraat

92m

Kolonel Johnsontunnel